Constructieberekening verwijderen draagmuur

Onze werkwijze

Na jouw aanvraag brengen we binnen één werkdag een offerte op maat uit. Na akkoord op de offerte gaan we aan de slag. Hierbij beginnen we altijd met het bespreken van jouw wensen. Vervolgens berekenen we aan de hand van de bouwtekeningen het gewicht dat voor het verwijderen van de dragende wand op de wand rust. Heb je geen constructietekening? Je kunt deze opvragen bij het bouwarchief van je gemeente. Vervolgens rekenen we de stalen balk uit welke vlak onder het plafond geplaatst zal worden. Als het mogelijk is leggen we de stalen balk op in het bestaande metselwerk. Dit is echter niet altijd mogelijk door de beperkte sterkte van het metselwerk. In dit geval berekenen we stalen kolommen welke de kracht afdragen naar de fundering of onderliggende verdieping. Als eindproduct leveren we een compleet constructierapport. Voor-, tijdens en na onze werkzaamheden staan we klaar voor al je vragen. 

Waarom een constructieberekening?

Iedere constructieberekening van een doorbraak is anders door de lengte van de te verwijderen wand, het gewicht op de wand, de fundering en nog vele andere zaken. Met regelmaat horen we van klanten dat aannemers geen constructieberekening nodig hebben. Echter is in de bestaande woning zelf vaak niet goed te achterhalen hoeveel gewicht er op de wand rust en hoe zwaar de stalen balk dus dient te zijn. Als een te lichte stalen balk wordt geplaatst is er een grote kans op scheurvorming in de wanden of zelfs grotere schades. Bij het verwijderen van een dragende wand dien je een omgevingsvergunning aan te vragen. Bij je vergunningsaanvraag dient een constructierapport te worden meegeleverd. 

Constructieberekening doorbraak

Wat staat er in een constructierapport?

We leveren een constructierapport met alle gemaakte berekeningen met toelichting en constructieve overzichten. Deze laatst zijn voor jou, jouw aannemer en de gemeente het belangrijkste. Op deze constructieve overzichten staat alle informatie die belangrijk is. Hierbij kun je denken aan de toe te passen stalen balken en kolommen, schetsen van de verbindingen, verbinding van de nieuwe constructie met je woning en belangrijke punten ter behoeve van de uitvoering. 

Wat is een stempelplan?

Tijdens het verwijderen van de dragende muur dient de bovenliggende constructie te worden opgevangen door bouwstempels. Voor een meerprijs van €250,- inclusief Btw verzorgt ConstructieMeesters een stempelplan. Hierop staat het aantal toe te passen stempels, waar de stempels te plaatsen, het type stempels en handige tips voor de uitvoering. Voor het stempelplan berekenen we het aantal benodigde stempels en leveren we een helder overzicht van hoe de stempels te plaatsen. 

Voor, tijdens en na de verbouwing

Bekijk hieronder de foto’s van een project waarbij een grote metselwerk wand is verwijdert, stalen balken onder het plafond zijn geplaatst en een mooie grote open ruimte is gecreëerd. Op de twee de foto’s is ook goed te zien hoe de kolom is verwerkt in de muur, zodat dat keukenkast tegen de wand aan geplaatst kon worden. 

Constructieberekening doorbraak voor
Constructieberekening doorbraak tijdens
Constructieberekening doorbraak na

Vragen?

Neem contact op of vraag direct een offerte aan.