Constructieberekening uitbouw

Onze werkwijze

Na jouw aanvraag brengen we binnen één werkdag een offerte op maat uit. Na akkoord op de offerte gaan we aan de slag. Hierbij beginnen we altijd met het bespreken van jouw wensen. Vervolgens berekenen alle onderdelen van je uitbouw te denken aan het dak, de wanden, de fundering maar ook de aansluiting met uw bestaande woning. Dit laatste doen we op basis van de bouwtekeningen van de woning. Heb je deze tekeningen nog niet? Dan kun je deze opvragen bij het bouwarchief van uw gemeente. Als eindproduct leveren we een compleet constructierapport. Voor-, tijdens en na onze werkzaamheden staan we klaar voor al je vragen. 

Waarom een constructieberekening?

Met regelmaat horen we van klanten dat aannemers geen constructieberekening nodig hebben. Echter is iedere uitbouw anders. Niet alleen door de afmetingen maar ook door de gebruikte materialen. Door een goede constructieberekening bespaart je bouwkosten doordat de onderdelen niet onnodig zwaar worden uitgevoerd en voorkom je schade door een te licht uitgevoerde constructie. 

Wat staat er in een constructierapport?

In het rapport staan alle gemaakte berekeningen en de uitgangspunten hiervan. Dit zodat de gemeente bij een vergunningsaanvraag de berekening kan controleren of deze voldoet aan alle bouwnormen. Voor jou en je aannemer zijn de constructieve overzichten het belangrijkst. Hierin staat precies wat er moet gebeuren met heldere bouwkundige details. Hierdoor weten jij en je aannemer precies wat te maken. 

Is mijn uitbouw vergunningsplichtig?

Vaak is een uitbouw alleen op de begane grond niet vergunningsplichtig, dit is echter per gemeente verschillend. Mogelijk dien je een omgevingsvergunning aan te vragen, informeer hiervoor bij je eigen gemeente. Bij de vergunningsaanvraag dient een constructierapport te worden meegeleverd. Het constructierapport van ConstructieMeesters geeft je garantie op het verkrijgen van de omgevingsvergunning. 

Vragen?

Neem contact op of vraag direct een offerte aan.