Constructieberekening zonnepanelen

Werkwijze ConstructieMeesters

Na je aanvraag brengen we binnen één werkdag een offerte op maat uit. Na akkoord op de offerte gaan we aan de slag. Indien je al een leverancier op het oog hebt, wordt het gewicht van de zonnepanelen specifiek op de leverancier afgestemd. Vervolgens gaan we aan de slag met de berekening. Dit doen we op basis van bouwtekeningen van de woning of het bedrijfspand. Heb je deze tekeningen nog niet? Je kunt deze in bijna alle gevallen opvragen bij het bouwarchief van de gemeente. Als eindproduct leveren we een compleet constructierapport met een heldere conclusie waarin staat vermeld dat het mogelijk is om de zonnepanelen te plaatsen. In sommige gevallen is de bestaande constructie niet sterk genoeg voor de toename van het gewicht uit zonnepanelen. In dat geval nemen we contact op om eventuele mogelijkheden tot versterking te bespreken. 

Constructieberekening Zonnepanelen

Constructieberekening voor Scope 12 keuring

Als je zonnepanelen op een bedrijfspand gaat plaatsen ben je verplicht een scope 12 keuring uit te voeren. Onderdeel van deze keuring is aantonen dat de bestaande constructie geschikt is voor de toename van de belasting. Het rapport van ConstructieMeesters is geschikt voor de scope 12 keuring en wordt geaccepteerd bij alle verzekeringsmaatschappijen. 

Wat staat er in een constructierapport?

In het rapport staan alle gemaakte berekeningen en de uitgangspunten hiervan. Dit zodat de verzekeringsmaatschappij of gemeente bij een de berekening kan controleren of deze voldoet aan alle geldende bouwnormen. 

Is het plaatsen van zonnepanelen vergunningsplichtig?

Soms is het plaatsen van zonnepanelen vergunningsplichtig. Je dient in deze gevallen een omgevingsvergunning aan te vragen. Informeer hiervoor bij jou gemeente. Bij de vergunningsaanvraag dient een constructierapport te worden meegeleverd. Het constructierapport van ConstructieMeesters geeft garantie op het verkrijgen van de omgevingsvergunning. 

Vragen?

Neem contact op of vraag direct een offerte aan.